as precious as i am

Tuesday, October 31, 2006

Mood raya lagi...

Actually dah mmg lama giler x update blog nie...bukan lupa,
tp buat2 lupa..kdg2 time ingat tu plak time x de benda nak
tulis..itu yg lgsg x de updates.

Well skrg ni org masih mood raya although dah 8 hari beraya.
Biasalah org baru masuk keje semula, baru blk fr kampung.
Lps nie surely ramai yg buat open houses plus kenduri kawen.

Raya aku x leh semeriah mana pun...btol2 mengikut tagline
Ria,jgn raya tanpa ria...he..he..byk tgk tv drp beraya. Sumernya
rutinlah, pagi raya tunggu cousins and pakcik makcik dtg rmh,
makan,then gi kubur atuk nenek...ptg blk klang smp mlm...

There goes my first raya!

Pastu sumer dh back to normal..sedih gak lah coz sejak atuk
nenek x de ni mana lah feel nak raya lagik.. Kalo balik Pahang
pun just day trip smp Kuantan.

Dah 2 thn berturut2, xtvt raya kitaorg gi tgk movies..kitaorg
pakat 6 org cousins pi tgk Diva Popular kat midvalley..mmg citer
kosong tp saja..just for fun..x nk berat2 kan kepala...masuk gelak2
then kuor.x pyh pikir isu serius2.

Lps 1 week cuti raya, smlm dh masuk keje balik..Ramai lg yg cuti.
So mood pun kurengs...Makan hari gak nak warm up balik nie..
sabar jelah...ni kes ptg2 ni dah bosan tahap gaban, itu yg tetiba
rajin nak update posting...






Tuesday, August 15, 2006

Bosan gilerrrrrzzz!!!




Aku bosan gilerz kat opis nie...byk keje tp malas giler nak
buat. Ntah knp ler hari nie gini... may be coz semlm meeting
pjg sgt naik letih!So saja ler aku snap gambo meja aku yg
berselerak nie!



Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Wednesday, August 09, 2006

Gelang lagik

Photobucket - Video and Image Hosting
Tp gelang nie beli kat kajang jek...tp suka sgt combination color black and white pearl tuuu...

Photobucket - Video and Image Hosting

Yang nie from Morocco...simple but nice...tp gambo x clear coz guna hp camera.



Photobucket - Video and Image Hosting


Gelang hitam nie mmg agak over..mak kata ini gelang penari
gelek...gelang tu is connected to a ring ...so mcm terlebih glamer semacam....tp suka jugaklah fo a change kan....



Photobucket - Video and Image Hosting

Mula2 mmg buntu camana nak simpan gelang2 nie...
then member kasi idea...mcmana? I'll post the pic laterrr...
mean time..ini lah koleksi gelang aku...nampak mcm byk
tp ada time susah jugak nak match kan color gelang dgn
color baju. .. hmmm ... pompuan ..pompuan!!! kih3






Gelang Morocco


Photobucket - Video and Image Hosting





Mak beli gelang from Morocco...Makin tambah ler koleksi sampai x tau mcm nak simpan....tp mmg suka sgt!







Taaarrraaaaaa!!!

So comel nie after cukur jambul, yg penting...menten comel!!! Posted by Picasa

Diyana Asfa yg d'bomb!

Time nie dia dh besar dahhh...brp bulan ek?
Ni rasanya gambo b4 dia cukur jambul hari tu..
 Posted by Picasa

Baby Diyana Asfa


Ayu, aku pinjam gambo baby ko!
This is Diyana Asfa ...cute kan? Tp nie gambo lama yg auntie dia nie baru skrg nak update. Cutenya Diyana pakai baju yg auntie beli tuuu...sygnya skrg dh x muat!!! Skrg dia lagi d'bomb!!!
 Posted by Picasa

Tuesday, May 09, 2006

Ni gambo kat kubu @Pangkor

Kitaorg gi satu kubu belanda kat Pangkor.
OK gak kubu tuuu....tapi kubu asal x de, itu dibina semula.
Cantik gak kubu tu btol2 mengadap laut. Sng nak monitor laut.
Saja ambik gambo ni dgn Rina, nampak klasik kan?
 Posted by Picasa

During Island Touring

Masa island tour, kitaorg pegi byk gak tmpt..tp rasanya island tour kat Pulau Perhentian lagi best! Lagi cantik, lagi pure. Posted by Picasa

Dinner with Majalah3 staff

Time makan nie org kedai ingat kitaorg sumer org TV3..so service pun baik lahhh....siap tanya ada shooting ke kat sini? Bila lagi nak tumpang glamer si Zain kan? Layaaaannnnnnnn!!! Posted by Picasa

Dalam bot to Pangkor

Masa dlm bot nie bos Azmi tipon..sah2 kantoi bunyi bot!
Ha..ha..ha...patutnya kena balik pagi nie..Alaa dah alang2 sampai Lumut, mcm x logik lah kalo x gi Pangkor kan?
 Posted by Picasa

Posing before naik bot (Ronda2 Island)

Dengan penuh semangat nya nak tour the island dlm masa 2 jam!!!  Posted by Picasa

Trip to Pangkor

Gambo nie kat depan Jetty tu...Waterfront namanya... Posted by Picasa

Trip ke Pangkor (Lps abis assignment kat Lumut)

 Posted by Picasa

Friday, May 05, 2006

Shooting Majalah 3 @ Seri Manjung, Perak

 Posted by Picasa

Shooting Majalah 3 @ Seri Manjung, Perak

 Posted by Picasa

Shooting Majalah 3 @ Seri Manjung, Perak

 Posted by Picasa

Shooting Majalah 3 @ Seri Manjung, Perak

 Posted by Picasa

Tuesday, April 18, 2006

Surprised Party@ Ofis!





10 April 2006 - Sumpah mmg aku x syak langsung! Nie mmg keje Colitz dgn Pah, sah2 lah diaorg ni initiator party nie!




Power gak planning diaorg nie...siap letak cake atas bubu tuh! Siot jek, mmg dajal saja lah letak cake tu tinggi2 kan....dah budget ler aku x sampai nak potong cake tuh! Itu yg letak tangga kayu kat tepi tu kan...Gini lah kalo buat kat ofis org creative...segala props lengkap!






Thanks to all yg susah payah buat party nie - Colitz, Pah, Lisa, Rina, Dee, Asyraq, Medan, Ucop...Terharu gilerrr!!!







Tak cukup dgn makan2, dapat lagi hadiah T shirt! Bestnya!!! TQ!







Birthday present from parents!









Dah dpt duit, apa lagi, terus ajak Pah and Colitz gi cari jam laaa!! Kalau ikut tahap berangan, mmg nak jam Tissot yg RM1300 tuu...tp for sure tak kan jadi kenyataan, so ambik yg nie lah! Suka!

Monday, April 10, 2006

Hepi Birthday!


8 April 2006
12.00 mid nite

aku kat rumah...dlm bilik...baca novel.
First sms ...Joy.
First card ..of course from abah and mak!

Tak lama pastu...ramai yg sms...terharunya!
Just to record...TQ to Azman, Ina, Apiz, Abby, Farrah, Jared, Awin, Mi, Sherliz, Zura dan yg lain2...ada yg sms, ada yg call, ...TQ sgt!

Celebration? Mmg x de plan langsung...so aku juz lepak rumah tgk tv, sambil excited dpt sms! Abah and Mak thn nie bagi cash jek, diaorg x tau nak beli apa..Al maklumlah abah pernah belikan baju, aku mintak permission gi kedai tukar ..Agaknya dia cakap budak ni cerewet sgt, nah ambik duit, belilah apa ko nak beli!! Lagi besh!

Tetiba Abby call ajak sumer satu family gi Melaka...Uncle sewa satu apt...Eh, best jugak! Dah lama x bergathering camgini...Tp kena tunggu Mi balik keje dulu...

Lps maghrib, Ina sampai dgn Nad!!! Waaaahhh Nad sponsor birthday cake! Choc Indulgence from Secret Recipe. OOOOOoooo....korang ni sumer pakat yek!!! Terharunye!!! Tp syg Nad x boleh join gi Melaka coz parents dia dtg...Aiseyman, dah le sponsor cake, x boleh join pulakkk!!! X bestnya!!!

Pukul 8 lebih baru kitaorg satu family bertolak gi Melaka...Ina pun tumpang sekaki...siap dtg sehelai sepinggang pastu mintak kaftan, t shirt, tracksuit bla..bla..bla..Uncle sewa apt 3 bilik kat Watercity Apt. Tempat baru kat Bukit Katil. Ok gak tempat tu, selesa lah nak duduk ramai2...Uncle & Acu one room, mak & abah one room, aku, ina & abby one room..and para tentera bebudak lelaki tido kat depan...order extra tilam!

Sampai jek teruslah nak celebrate!!! Tp kek dah "peeling"!!! Bhgn atas dah terkopak! Melekat kat kotak lagik!!! Adooiii....nasib baik aku sempat ambik gambar!
Image hosting by Photobucket

So sweet kan!! Tp the best part bila nak letak candle, candle dah hilang satu!!! YES! YES! YES!! Diskaun umur 10 thn!! kih3!!! Cake Nad beli ni punyalah besar!!! Mmg x abis nak makan, nasib baik ada peti ais!

Image hosting by Photobucket

Aku dpt gelang kristal Labuan from Acu!!! Suka!!!! Acu kata mmg lawa gelang2 kat sana and murah2..Harga kat sini 3 kali ganda!!! Nie yg bersemangat nak gi Labuan nie!!!

Dah mlm tu x tau apa nak buat...Boy jadi tour guide round Melaka...yelah dia dh 4 thn kat MMU kan...so penuhlah satu Avanza kitaorg jalan..Boy d' driver, Apiz, Acu, Mak, Abby and aku. Gi MMU, gi rumah sewa Boy..gi round2 Melaka! Wahh Melaka mmg happening giler!!! Byk warong tepi jln yg sesak dgn org...Decorations pun d'bomb! Kereta pun byk..boleh traffic jem mid nite!!!

Image hosting by Photobucket

Mmg mcm x caya lah kan...tp itu lah kenyataan!! No wonder Boy x nak transfer MMU Cyberjaya! Segala pelusuk Melaka Boy bawak...rupa2nya Melaka nie tersangatlah byk nya pub!! Serius!! Mmg sosial lah jugak remaja2 sini...Aku ke yg cultural shock???!!! Pegi segala Melaka Sentral, Jonker Street, etc..etc..

Tapi pengalaman paling x boleh lupa, kena kepung dgn mat rempit!!! Ya Allah, dlm pukul 1 pagi pun, ada beratus2 mat rempit!!! Diaorg ni sekali dtg bergerombolan...then they merged a few kump. kecik akan jadi satu batalion! Dah ler x ikut undang2, langgar lampu merah, bawak motor kiri kanan...kereta pulak yg kena mengalah dgn diaorg! Paling horror bila kitaorg kena kepung kat satu roundabout besar!!! Serius! Mat rempit mcm kelkatu, and they blocked all exit!! Giler ke apa? Kitaorg mmg dh panik giler! So dua kali Boy kena ikut flow diaorg "tawaf" the roundabout! Pastu baru boleh lepas! Mana pegi polis2 Melaka nie???
Image hosting by Photobucket

Dah penat merayau baru kitaorg blk apt....Penat giler! Tp experience dgn mat rempit Melaka mmg payah nak lupa!